За добу окупанти 64 рази обстріляли Херсонську область: троє людей дістали поранення

Дата: 29 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Впродовж 28 червня російські військові 64 рази обстріляли Херсонщину, випустивши по області 342 снаряди з мінометів, артилерії, танків, “градів” та БПЛА. Внаслідок цього поранення дістали троє цивільних.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Фото: поліція Херсонської області

Так, вогнем пошкоджені цивільні об’єкти, снарядами побиті житлові будинки, магазини та господарчі споруди. Зокрема, окупанти цілили по житловому сектору селища міського типу Антонівка. Там під артилерійський обстріл потрапив 49-річний чоловік, у нього мінно-вибухова травма та осколкове поранення голови.

По обласному центру російська армія випустила 12 снарядів, поціливши у житлові квартали. Через удари, які росіяни цілодобово наносили по Херсону, у мікрорайонах Корабел та ХБК пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, снарядами та ударною хвилею у будівлях вибило вікна, балконні рами, також пошкоджені фасади та дахові покриття.

Фото: поліція Херсонської області

За минулу добу правоохоронці відкрили 21 кримінальне провадження за ст. 438 “Порушення законів та звичаїв війни” Кримінального кодексу України.

Поліція Херсонщини вкотре нагадує, що у деокупованих населених пунктах війська РФ залишили після себе велику кількість вибухонебезпечних предметів. Тому мешканців закликають пам’ятати про власну безпеку, не відвідувати та не проводити сільськогосподарські роботи на територіях, які поки не обстежені вибухотехніками.

Фото: поліція Херсонської області

Раніше ZMINA писала, що 28 червня, у середу, у полі поблизу села Чкалове Великоолександрівської громади на міні підірвався комбайн. Через детонацію вибухівки двоє чоловіків, 41 та 36 років, отримали поранення. 

Нагадаємо, що на Херсонщині російські окупанти в братських могилах ховають загиблих унаслідок затоплення, яке сталося через підрив росіянами греблі Каховської ГЕС. Вони роблять це для того, щоб приховати реальну кількість жертв, без забору зразків ДНК і встановлення будь-яких позначок на місці поховання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter