Вранці окупанти вдарили по Костянтинівці Донецької області, є загиблі та поранені (оновлено)

Дата: 28 Січня 2023
A+ A- Підписатися

28 січня, у суботу, окупанти обстріляли Костянтинівку, що на Донеччині. Внаслідок цього загинули троє цивільних та щонайменше чотирнадцять людей дістали поранення. 

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Фото: Павло Кириленко

“Станом на 15:00 вже відомо про 3 загиблих і 14 поранених цивільних. Костянтинівка – місто, відносно віддалене від лінії фронту, однак все одно воно постійно потерпає від ворожих ударів. Кожен, хто досі залишається в місті, наражає себе на смертельну небезпеку – росіяни б’ють по цивільних, бо не здатні боротися з української армією”, – йдеться у повідомленні.

Окупанти стріляли по житловому кварталу, пошкодили 4 багатоповерхівки, готель, гаражі та цивільні автівки.

На місці події працюють рятувальники та правоохоронці – допомагають людям та документують черговий злочин російських окупантів. 

Фото: Павло Кириленко

Відомо, що окупанти обстрілювали Донеччину й напередодні. Так, на Волноваському напрямку тривають інтенсивні артобстріли Вугледара. Там пошкоджені 9 будинків.

Під обстрілами опинилися Пречистівка та Богоявленка, але обійшлося без жертв.

На Донецькому напрямку окупанти пошкодили амбулаторію в Очеретиному та приватний будинок у Кураховому, знищили також приватний будинок у Красногорівці. Протягом доби там були поодинокі “прильоти” по старій та центральній частинах Авдіївки, а серед ночі – масований артобстріл. Інформація про постраждалих не надходила.

На Горлівському напрямку під вогнем Соледарська громада: у Парасковіївці троє людей загинули та четверо дістали поранення. Пошкоджено 8 будинків.

Фото: Павло Кириленко

У Васюківці пошкоджено 9 будинків. Ще двоє людей поранили у Бахмуті, там пошкодили адмінбудівлю та приватний будинок. Постраждав і Часів Яр: пошкоджено з десяток будинків, школу, адмінбудівлю. Є пошкоджені будинки у Торецьку та Неліпівці.

На Лисичанському напрямку росіяни поцілили з С-300 по будинку в Лимані. Постійні обстріли тривають на Сіверщині.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу російськими військовими 26 січня Донеччини загинули двоє людей. Вдарили росіяни по селищу Очеретине, де зруйнували три приватних будинки. 


Коаліція “Україна. П’ята ранку”, до якої входить ZMINA, збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.

Такими злочинами вважають:

  • невибіркові обстріли цивільних об’єктів;
  • умисні вбивства та заподіяння тяжких страждань;
  • викрадення і незаконні арешти цивільних;
  • катування і нелюдське поводження;
  • зґвалтування;
  • мародерство;
  • примус українських громадян служити в збройних силах РФ;
  • використання населення як “живих щитів”;
  • депортацію до Росії чи на окуповані нею території;
  • напади на військових, які припинили брати участь у воєнних діях;
  • віроломне використання форми чи знаків протилежної армії, емблеми Червоного Хреста;
  • використання забороненої зброї (наприклад, касетних боєприпасів);
  • використання отруйних речовин;
  • напади на релігійні й культурні установи тощо.

Надсилайте інформацію і докази про такі злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу info@humanrights.org.ua. Перед цим ознайомтеся з детальною пам’яткою, як робити це правильно.

Раніше ZMINA оприлюднила перелік організацій, куди можна звернутися як по безкоштовні, так платні психологічні консультації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter