Вранці окупанти обстріляли Торецьк: загинув 26-річний чоловік

Дата: 22 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Вранці 22 травня російські військові обстріляли Торецьк Донецької області. Унаслідок цього там загинув 26-річний чоловік.

Про це повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Фото: Вадим Філашкін

“Росіяни обстріляли місто сьогодні зранку – убили 26-річного чоловіка”, – написав він.

Крім того, у селі Ріг Покровської громади, яке армія РФ обстріляла напередодні, рятувальники дістали з-під завалів будинку тіло загиблого чоловіка. Внаслідок того обстрілу поранення також дістала 10-річна дитина, її батьки загинули.

Фото: Донецька обласна прокуратура

У прокуратурі розповіли деталі. 21 травня 2024 року, о 23:00, війська РФ завдали ракетного удару по території села Ріг поблизу Покровська. Влучання відбулося на подвір’ї приватного будинку, де мешкала родина. Тілесні ушкодження, несумісні з життям, отримали 52-річний чоловік та його дружина 46 років. Десятирічний син подружжя отримав мінно-вибухову травму.

Крім того, від вибуху травмувало 24-річного мешканця сусіднього будинку. Потерпілих доставили до лікарні, де їм надали кваліфіковану медичну допомогу.

Пошкоджено три домогосподарства й газогін. За попередньою інформацією, російські окупанти застосували для атаки ракету “Іскандер”.

Фото: Донецька обласна прокуратура

“Вкотре закликаю всіх, а особливо сім’ї з дітьми: не ризикуйте своїм життям! Евакуюйтесь!” – додав Філашкін.

Нагадаємо, що з Красногорівки на Донеччині евакуювали 14 цивільних та з десяток собак і котів. 

Члени евакуаційного екіпажу кажуть, що зіткнулись із новою тактикою російських військових, тож вивозили людей під масованими ударами керованих авіабомб та FPV-дронів. 

Евакуація відбувалась у два етапи: правоохоронці на броньованому мікроавтобусі забирали жителів з лінії фронту та швидко доставляли до імпровізованого “пункту збору”, розташованого в гаражі. Він також слугував укриттям від дронів. Тут жителів підхоплювали волонтери та везли вже до безпечніших регіонів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter