Вранці окупанти обстріляли Козацьке на Херсонщині, загинула жінка

Дата: 23 Травня 2023
A+ A- Підписатися

23 травня, у вівторок, російські окупанти вчинили мінометний обстріл селища міського типу Козацьке, що на Херсонщині. Внаслідок обстрілу загинула цивільна жінка. 

Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

Фото: Поліція Херсонської області

“За даними слідства, вранці 23 травня 2023 року російська армія здійснила мінометний обстріл селище міського типу Козацьке. Внаслідок обстрілу загинула жінка”, – йдеться в повідомленні.

Обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Прокурори спільно зі слідчими поліції продовжують вживати всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, скоєних російськими військовими.

Окупанти обстрілювали Херсонську область і напередодні. Населені пункти Бериславського та Херсонського районів з РСЗВ, артилерії, танків, авіації та БПЛА. Під авіаційною атакою окупантів вкотре опинився Берислав, росіяни запустили керовані бомби на промислову зону.

Фото: Поліція Херсонської області

22 травня під час артилерійського обстрілу села Станіслав загинув 47-річний місцевий житель. На час атаки чоловік допомагав лагодити дах будинку своєму родичу, отримав осколкове поранення в серце, смерть була миттєвою.

Під вогнем окупантів опинилися селище міського типу Козацьке та село Веселе Новокаховської міської громади, поранення дістали дві жінки.

Також окупанти обстріляли село Качкарівка, внаслідок чого 62-річна місцева жителька отримала мінно-вибухову травму та осколкові поранення. 

В обласному центрі під ворожий удар потрапили цивільні будівлі в центрі міста, у мікрорайонах Корабел, ХБК, Таврійський та в передмістях. У багатоповерхівках розбиті вікна, пошкоджені балкони, у магазинах та аптеках не лишилося жодного вцілілого вікна.

На місцях ворожих атак працювали слідчі та криміналісти. Правоохоронці оглядали місця обстрілів, збирали речові докази та документували наслідки воєнних злочинів окупантів.

Фото: Поліція Херсонської області

За минулу добу поліція відреагувала на 315 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрили 28 кримінальних проваджень за ст. 438 “Порушення законів і звичаїв війни” Кримінального кодексу України.

Раніше ZMINA писала, що 21 травня, у неділю, щонайменше троє цивільних загинули та ще шестеро дістали поранення внаслідок російських обстрілів Донецької та Херсонської областей. 

Нагадаємо, що на Херсонщині загарбники намагаються розв’язати проблему дефіциту плавзасобів, тому відбирають катери в місцевих жителів. Вилучені човни “офіційно” передали на баланс підрозділам російських окупаційних військ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter