У Херсонській області росіяни конфіскували в цивільних близько 100 катерів

Дата: 22 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На Херсонщині загарбники намагаються розв’язати проблему дефіциту плавзасобів, тому відбирають катери в місцевих жителів. 

Про це повідомив речник оперативного командування “Південь” Збройних сил України Владислав Назаров.

Ілюстративне зображення. Фото: 24 канал

“Російські військові вже привласнили близько 100 катерів. Вилучені човни “офіційно” передали на баланс підрозділам російських окупаційних військ”, – розповів він.

Окупанти вже робили це раніше. Так, у березні вони забирали в жителів тимчасово окупованої Херсонщини причепи, скутери, човни та автівки. 

А у квітні 2022 року росіяни викрали катер та інші плавзасоби Державної екологічної інспекції й забрали зі службового приміщення причалу акумулятори та інструменти.

Загалом російські війська продовжують тиснути на місцеве населення на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, погрожують депортацією та посилюють контррозвідувальні заходи.

Так, до окремих населених пунктів Каховського району прибули чергові військовослужбовці. Вони розміщуються не лише у вільних будинках, а й заселяються в оселі, де проживають мирні жителі. Людям, які обурюються, погрожують виселенням.

Крім того, на вулицях тимчасово окупованих населених пунктів Херсонщини з’явились оголошення від загарбників про так звану “евакуацію”. В Олешках, зокрема, пропонують виїхати до Тюменської області.

Раніше ZMINA писала, що в населених пунктах Роздольне, Каланчак, Нова Збур’ївка та Гола Пристань Херсонської області російські військові продовжують масово викрадати майно цивільних, а також вивозити приладдя з обʼєктів держустанов та підприємств. Наразі окупанти намагаються розплатитися ним у магазинах. 

Нагадаємо, що російські військові на тимчасово окупованих територіях використовують цивільне населення як живий щит: окупанти розміщуються в багатоповерхівках на перших поверхах, а на верхні – заселяють цивільних, щоб не зазнавати обстрілів з повітря.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter