Вранці окупанти обстріляли Донеччину: двоє загиблих та пʼятеро поранених цивільних

Дата: 15 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

15 серпня, у вівторок, російські військові обстріляли Краматорський та Бахмутський райони Донеччини. Внаслідок цього поранення дістали пʼятеро цивільних, ще двоє людей загинули.

Про це повідомили в Донецькій обласній прокуратурі.

Так, близько 8:30 окупанти атакували село Північне поблизу Торецька із застосуванням авіабомб ФАБ-250. Внаслідок цього поранення дістали двоє місцевих мешканців – 52-річний чоловік, який перебував на подвірʼї домоволодіння, та його 78-річна сусідка.

Через кілька годин росіяни, ймовірно, з артилерії обстріляли приватний сектор у місті Сіверську та селище міського типу Ямполі. Від влучання снарядів біля власних будинків загинули двоє чоловіків віком 45 та 70 років. Крім того, отримали тілесні ушкодження троє жінок.

Уламками снарядів пошкоджені будинки, паркани, медичний заклад, гараж і господарська споруда.

Місцеві правоохоронці здійснюють досудові розслідування в кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, що в ніч на 15 серпня російські військові вчергове масовано обстріляли Україну, поціливши в об’єкти у Львові, Луцьку та Дніпрі. Загалом росіяни випустили 28 ракет різних типів, 16 з яких збили українські сили ППО. 

У Луцьку російські ракети поцілили в промислове підприємство, внаслідок чого загинуло троє людей, а ще троє отримали поранення. 

У Дніпрі росіяни також влучили в промислове підприємство. Там спалахнула пожежа й двоє цивільних отримали поранення: 59-річна жінка лікуватиметься вдома, а 70-річний чоловік опинився в лікарні. 

У Львові уламки ракет упали на багатоквартирні житлові будинки на вулицях Патона та Каховській. В інших частинах міста сталося кілька пожеж, які оперативно ліквідували, а в одному з магазинів через падіння уламків упала стеля.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter