Впродовж січня у Києві зафіксували понад пів тисячі звернень щодо домашнього насильства

Дата: 03 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

На телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству упродовж січня надійшло 579 звернень щодо домашнього насильства. 

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда. 

Фото: Олена Ангелова

1 367 звернень надійшло протягом січня на телефон довіри КМЦ гендерної рівності, запобігання та протидії насильству, з них 579 – щодо домашнього насильства. Від 481 жінки та 98 чоловіків“, – йдеться в повідомленні.

За її словами, упродовж минулого місяця в кімнатах кризового реагування перебували 12 жінок, 11 дітей й один чоловік. У притулку – 4 жінки та 5 дітей.

Найбільше звернень, як зазначила Хонда, залишається щодо фізичного насильства, хоча збільшилася кількість звернень також і щодо економічного.

“Якщо ви або хтось із ваших близьких постраждали від насильства або розумієте, що існує загроза, обов’язково звертайтеся по фахову допомогу. Пам’ятайте, що право на захист і підтримку має кожен і кожна”, – наголосила заступниця голови КМДА.

У столиці міська служба телефона довіри працює конфіденційно, безоплатно й цілодобово. Зателефонувати можна за номерами:

  • 15-00 (зі стаціонарного);
  • 044-272-15-00 (із мобільного).

Психологічну підтримку та юридичну допомогу спеціалісти надають також у Денному центрі соціально-психологічної допомоги за адресою вул. Райдужна, 6-А.

За консультаціями юристів і психологів також можна звернутися у фейсбуці та інстаграмі центру.

Як зазначила заступниця голови КМДА, у Києві працюють п’ять мобільних бригад, що надають соціально-психологічну допомогу постраждалим від домашнього насильства. За необхідності бригади можуть перевезти постраждалих до безпечного місця.

Нагадаємо, що за минулий рік, у порівнянні з 2021-м та 2022-м, побільшало кримінальних справ за статтею про домашнє насильство – їхня кількість складала 3622. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter