Впродовж минулої доби росіяни пошкодили енергетичні об’єкти у п’яти областях України, один працівник обленерго зазнав поранення

Дата: 21 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

20 вересня в п’яти областях України внаслідок атак армії країни-агресора були пошкоджені енергетичні об’єкти. На Дніпропетровщині зазнав поранення працівник обленерго.

Про це поінформувала пресслужба Міністерства енергетики України.

Ілюстративне фото

“За минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській та Херсонській областях”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, на Дніпропетровщині на одній з підстанцій виявили пошкодження обладнання, яке виникло внаслідок атаки ворожих безпілотників. Під час повторної атаки зазнав осколкового поранення черговий електромонтер з електробезпеки. Постраждалого ушпиталили.

На Донеччині через обстріл були пошкоджені повітряні лінії, знеструмлювалась підстанція. Наразі живлення відновили.

На Харківщині через ворожу атаку були знеструмлені підстанції та побутові споживачі. На Полтавщині також під час повітряної тривоги вимикалась високовольтна повітряна лінія, знеструмлювалася підстанція.

Як повідомляють у Міненерго, через технологічні порушення у західному регіоні вимикалася повітряна лінія, при цьому енергетичний об’єкт знижував напругу. У центральному регіоні із технологічних причин знеструмлювалися підстанції та побутові споживачі. У південно-східному регіоні знеструмлювалася підстанція та залізниця. У південному регіоні вимикалось обладнання на одному з об’єктів, знеструмлювались побутові споживачі.

Впродовж минулої доби енергетики відновили живлення 14 857 споживачам.

За даними Міненерго через бойові дії і технічні порушення на ранок ще залишаються частково або повністю знеструмленими 528 населених пунктів.

Нагадаємо, у вересні поточного року спостерігачі ООН з прав людини опублікували доповідь, у якій йдеться про те, що відключення електрики та збої в інфраструктурних системах негативно впливають на здоровʼя людей, на роботу лікарень і клінік, а також створюють небезпеку через відсутність тепла, води та звʼязку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter