Уперше в Україні з’явився посібник з релігійних прав

Дата: 31 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

В Україні вперше видали посібник з релігійних прав і В Україні церква офіційно відділена від держави, а Конституція гарантує право на свободу віросповідання. – “Твоє право на свободу віросповідання”.

Про це повідомили в Інституті релігійної свободи. 

37-сторінковий посібник авторства експерта з державно-церковних відносин Максима Васіна містить вісім розділів, зокрема про міжнародні гарантії релігійної свободи, механізми створення та діяльності релігійних організацій, релігійну освіту й виховання тощо. Порушують у посібнику й питання військового обов’язку та релігійних переконань, а також душпастирської опіки в пенітенціарній системі. 

“Посібник містить чимало ексклюзивних порад з юридичної практики та багаторічного досвіду діяльності Інституту релігійної свободи. Він призначений стати настільною книгою для релігійних діячів та посадовців державних органів у справах релігій, а також буде корисний викладачам і студентам, які вивчають богослов’я, релігієзнавство, право”, – розповідає автор. 

Електронну версію посібника всі охочі можуть завантажити на сайті Інституту релігійної свободи. Ті ж, хто бажає отримати друкований примірник, можуть подати заявку за посиланням. Окрім тексту книжка містить 72 гіперпосилання та 72 QR-коди, які дозволять читачам і електронної, і друкованої версій швидко відкривати чинну редакцію закону чи іншого цитованого документа.

Нагадаємо, що раніше правозахисники розповідали про те, що ситуація зі свободою віросповідання на окупованому Донбасі навіть гірша, ніж у Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter