Уперше трансґендерна жінка стала сенаторкою в США

Дата: 04 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Сара Макбрайд стала першою в історії США відкритою трансґендерною жінкою, яка посяде місце в сенаті.

Про це повідомляє The New York Times.

Тридцятирічна Макбрайт перемогла свого суперника від республіканців Стіва Вашингтона в штаті Делавер. Під час президентства Барака Обами жінка проходила практику в Білому домі, а згодом працювала прессекретаркою фонду Human Rights Campaign. У 2016 році сенаторка була першою трансґендерною людиною, яка виступила на національному конгресі великої партії.

“Я сподіваюся, що цей вечір доведе молодим представникам ЛГБТ, що наша демократія достатньо велика для того, аби в ній знайшлося місце і для них”, – прокоментувала свою перемогу Макбрайт.

Нагадаємо, що два роки тому 62-річна Крістін Холлквіст стала офіційною кандидаткою на пост губернаторки від Демократичної партії США в штаті Вермонт. Жінка народилась у 1956 році, але до 2016 року її звали Дейв. У минулому вона мала дружину, трьох дітей та успішну кар’єру, а після перемоги в праймеріз стала першою в історії США трансґендерною жінкою, якій це вдалось. 

Водночас за президентства Дональда Трампа в США погіршилася ситуація з правами трансґендерів. Минулого року, наприклад, Міністерство оборони США підписало документ, який офіційно забороняє трансґендерам служити в армії. За даними аналітичного центру RAND Corporation, в американській армії, де проходять службу загалом 1,3 млн осіб, служать близько 2,5 тис. трансґендерів, а ще 1,5 тис. перебувають у запасі.

Відомо, що торік Всесвітня організація охорони здоров’я вилучила трансґендерність із переліку психічних розладів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter