“Вороги преси-2021”: НСЖУ розпочала пошук кандидатів до антирейтингу

Дата: 09 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Національна спілка журналістів України оголосила про початок формування антирейтингу “Вороги преси-2021”, результати якого будуть опубліковані напередодні Всесвітнього дня свободи преси 3 травня.

Про це повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: pixabay.com

“Журналісти важливі! А “Вороги преси” – це ті, хто прагне зменшити роль і вплив окремих журналістів та ЗМІ в цілому на суспільні процеси, використовуючи при цьому будь-які способи: тиск, цензуру, погрози, залякування, блокування. Політики чи представники бізнесу можуть пишатися своєю владою і хвалитися статками, а при цьому увійти в історію як вороги преси”, – написав він. 

У НСЖУ закликали подавати кандидатів до антирейтингу за спеціальною електронною формою – https://cutt.ly/zcVlocu.

Висувати номінантів антирейтингу можуть лише журналісти (від ЗМІ – керівники редакцій).

У поданні має наводитись переконлива аргументація, за яку саме діяльність номінується та чи інша особа. 

Також у НСЖУ звернули увагу на те, що назва антирейтингу є класичною, тому під “пресою” мається на увазі вся журналістика, всі види медіа, свобода слова загалом.

Пропозиції приймаються до 27 квітня. Список антирейтингу буде затверджено  Секретаріатом НСЖУ у складі 18 представників національних та регіональних медіа та провідних медіаекспертів.

Раніше ZMINA писала про щорічну антипремію “Це яйце”, яке вручають за сексизм. Її номінантами та номінантками у 2020 році були народні депутати, посадовці, кандидати й кандидатка на місцевих виборах, а також президент України; національні канали й місцеві видання. 

Переможцями номінації “Сексистські висловлювання” стали очільник партії “Слуга народу” та керівник однойменної фракції народні депутати Олександр Корнієнко і Давид Арахамія.

У номінації “Сексистський матеріал” антипремію присудили телеканалу ZIK, “Новинам Черкащини”, “Таблоїду 18000” та “Гал-інфо”.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter