ВООЗ схвалила вакцину Pfizer/BioNTech від коронавірусу

Дата: 02 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Всесвітня організація охорони здоров’я надала дозвіл на екстрене застосування вакцини проти COVID-19 розробки компаній Pfizer і BioNTech. Цей препарат першим отримав від ВООЗ дозвіл на екстрене використання.

Про це повідомляє пресслужба ВООЗ.

Експерти з усього світу розглянули дані про безпеку, ефективність та якість вакцини Pfizer/BioNTech. Вони виявили, що вакцина відповідає обов’язковим критеріям безпеки та ефективності, і що переваги її використання для боротьби із захворюванням компенсують потенційні ризики“, – повідомляється на сайті ВООЗ.

Завдяки такому рішенню Всесвітньої організації охорони здоров’я, країни зможуть прискорити свої власні процедури затвердження вакцини на імпорт і застосування.

Також це схвалення – перше з боку ВООЗ впродовж нинішньої пандемії – дає можливість отримати цю вакцину для її розподілу Дитячому фондові ООН (ЮНІСЕФ) і Панамериканській організації охорони здоров’я.

Нагадаємо, що наприкінці грудня уряд затвердив план імунізації населення від коронавірусу. Згідно з ним, вакцинуватимуть українців у чотири етапи. До 2022 року щеплення від ковіду має отримати 50% населення.

За прогнозами правозахисників, якщо уряди заможних держав та фармацевтична промисловість терміново не вплинуть на ситуацію з вакцинацією в бідних країнах, то майже 70 з них зможуть щепити від вірусу лише кожного десятого свого громадянина. До переліку цих країн входить і Україна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter