ВООЗ не рекомендує поспішати з вакцинацією дітей проти ковіду

Дата: 23 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Всесвітня організація охорони здоров’я випустила нові рекомендації щодо вакцинації проти ковіду, у яких зазначила, що молодші за 18 років люди не потребують термінового щеплення, якщо не входять до групи з підвищеним ризиком важкого перебігу хвороби. 

Про це повідомили на сайті ВООЗ.

Фото: thedenverchannel.com

Вакцини проти коронавірусу, як нагадують у ВООЗ, безпечні для більшості людей 18 років і старших, зокрема тих, хто має гіпертонію, діабет, астму, легеневі захворювання, захворювання печінки та нирок, а також хронічні інфекції, які є стабільними та контрольованими. Водночас діти та підлітки зазвичай мають легший перебіг хвороби, тому, якщо вони не входять до групи з підвищеним ризиком, термінової вакцинації вони не потребують.

“Потрібні додаткові докази щодо використання різних вакцин проти COVID-19 у дітей, щоб мати змогу робити загальні рекомендації щодо вакцинації дітей проти коронавірусу. Стратегічна консультативна група ВООЗ дійшла висновку, що вакцина Pfizer / BioNTech підходить для використання людьми віком від 12 років. Дітям віком від 12 до 15 років, яким загрожує високий ризик, можуть запропонувати цю вакцину так само, як і іншим пріоритетним групам вакцинації. Випробування вакцин для дітей тривають, і ВООЗ оновить свої рекомендації, коли факти чи епідемічна ситуація вимагатимуть зміни політики”, – зазначили в організації. 

Агентство Європейського Союзу з лікарських засобів схвалило вакцину BioNTech / Pfizer для щеплення підлітків віком від 12 до 15 років наприкінці травня. Однак раніше центри США з контролю і запобігання захворюванням повідомляли, що розпочали розслідування випадків запалення серця в молодих чоловіків віком 16–24 років після щеплення вакцинами Pfizer / BioNTech і Moderna. Про його результати поки не відомо.

У березні ВООЗ повідомляла, що після введення понад 200 мільйонів доз вакцини у світі не зафіксували жодного смертельного випадку. В Україні побічні реакції після щеплення проти ковіду зафіксували лише в 0,5% вакцинованих. 

Нагадаємо, що в Україні вакцинація проти коронавірусу розпочалася наприкінці лютого поточного року. Станом на 23 червня першу дозу вакцини встигли отримати понад 1,7 мільйона осіб, а вакцинованих обома дозами налічили понад 390 тисяч.

Фотографія обкладинки: fortune.com
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter