“Вони неадекватні, уроди, і все”: житель Сумщини розповів, як росіяни викрали його біля дому, катували та пограбували

Дата: 21 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Сумщині російські окупанти викрали місцевого мешканця та катували. 

Про це він розповів Суспільному. 

Фото: Суспільне

Журналісти знайшли Ігоря в лікарні Сум, куди його змогли вивезти з рідного села Боромля. Чоловік до початку російського вторгнення був власником продуктового магазину, від якого нині нічого не лишилось. 

За словами Ігоря, з десяток російських військових викрали його біля власного будинку: “Я вийшов на вулицю, і мене там забрали. Десь годину били. Зламали щелепу. В голову разів 10 ударили. Голова вся побита була. Це все вже зійшло. Вони ж мені палець намагалися відрізати, потім відламали”. 

Окупанти обшукали чоловіка, нишпорили в контактах телефона, вкрали ланцюжок із хрестом, кільце та 2,5 тисячі доларів. 

“Уроди, і все”, – констатує потерпілий. 

Після катувань Ігоря відпустили. До лікарні зі зламаною щелепою та пальцями він потрапив лише через три дні, коли організували “гуманітарний коридор”. Лікарі кажуть, що отримані чоловіком травми “досить серйозні”

Краєвиди селища Боромля на Сумщині. Скриншот відео

“Десь місяць він ще буде лікуватися в цілому”, – каже лікар Михайло Корольов

У цій же лікарні в реанімаційному відділенні нині лежить мешканка села Боромля, яка разом з чоловіком їхала до Сум, щоб придбати хліб і розвезти його по селу. Її чоловік загинув. Вона потрапила до закладу з множинними ураженнями правої кінцівки, лівої кінцівки, з множинними вогнепальними ураженнями й з важким травматичним шоком. Наразі лікарі зазначають, що стан потерпілої покращився й вона прийшла до тями. 

Через дії російських військових в Охтирській прокуратурі вже відкрили кримінальні провадження за фактами порушення законів і звичаїв війни. Загалом у відомстві кажуть, що задокументували близько 120 таких злочинів на Сумщині. 

Нагадаємо, в Офісі Омбудсмана нещодавно розповіли про те, що отримують скарги про зґвалтування російськими військовими людей у тимчасово захоплених ними населених пунктах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter