Волонтерка Звіробій подала до суду на Трубу

Дата: 26 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Волонтерка та доброволиця Маруся Звіробій подала до суду заяву на директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу через службове підроблення.

Про це повідомляє “Українська правда”.

Звіробій разом зі своїм адвокатом Юрієм Писаренком вважають, що Труба ввів в оману суд.

“До мене додому прийшли (з обшуком. – Ред.) з ухвалою з Печерського суду, а якщо центральний апарат ДБР має до мене якісь претензії, то вони мали прийти з ухвалою Шевченківського. Щось не складається у людей із Шевченківським судом, але дуже добре складається з Печерським”, – сказала волонтерка. 

Захист Звіробій звинувачує Трубу в службовому підробленні – складанні, видаванні службовою особою заздалегідь неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей або інше підроблення офіційних документів.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність на такий самий строк.

Нагадаємо, що наприкінці листопада слідчі Державного бюро розслідувань провели обшук у волонтерки та доброволиці Марусі Звіробій. Жінку звинувачують у погрозі вбивством президенту Володимирові Зеленському та закликах до повалення конституційного ладу. У день обшуку сама Звіробій назвала своє переслідування політично вмотивованим, а її адвокат заявив про низку порушень з боку правоохоронців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter