Волонтера Івана Михайліва допитали через чотири місяці після незаконного затримання у райвідділку

Дата: 03 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Волонтера Івана Михайліва за дорученням слідчого Державного бюро розслідувань допитали через чотири місяці після того, як правоохоронці Червоноградської поліції незаконно його затримали і добу тримали у райвідділку.

Про це сам волонтер повідомив виданню ZMINA.

Волонтер Іван Михайлів. Фото: з фейсбуку

ДБР розслідує кримінальне провадження 62022140110000221 від 12.10.22 року за статтею 172 ч. 1 катування.

На думку Михайліва, правоохоронці “затягують час, щоб минуло 12 місяців, після яких спливають терміни давності і справа закривається”.

Раніше Червоноградський міський суд на Львівщині призупинив розгляд справи Михайліва через те, що суддя робитиме додаткові міжнародні запити для уточнення певної інформації. Волонтера звинувачують у начебто продажі автомобілів, які той завіз в Україну як гуманітарну допомогу. 

Слідчі вважають, що автівки оформляли на адресу благодійного фонду, який очолював волонтер, для потреб військовослужбовців ЗСУ, але фактично їх продавали стороннім особам для власного збагачення. 

Есбівці вважають, що для маскування такої діяльності Михайлів виробляв довідки від власного благодійного фонду. 

Правоохоронці у повідомленнях про затримання волонтера наголошували, що зробили це “на гарячому” під час збуту автівок останнім на загальну суму майже 500 тисяч гривень.

Нагадаємо, що раніше суддя Червоноградського міського суду Львівської області Віталій Грабовський відмовився зняти арешт із семи автомобілів Михайліва, які силовики забрали з-під його будинку. Ці автівки не проходять у кримінальній справі про начебто продаж автомобілів, які волонтер завіз як гуманітарну допомогу. Загалом правоохоронці вилучили у волонтера 12 автівок. 

Іван Михайлів – співзасновник благодійного фонду “Майбутнє Радехівщини”. З 2014 року допомагає військовим. Нині його підозрюють у начебто продажі трьох автомобілів, які він завіз як гуманітарну допомогу. Чоловікові інкримінують статтю 201, частину 2. Її санкція – до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter