Волонтер з Харківщини Віталій Колісник підірвався на міні дорогою на передову

Дата: 15 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Волонтер з Харківщини Віталій Колісник під час поїздки на передову підірвався на протитанковій міні. У тіло чоловіка потрапили численні уламки, один з яких утворив у тулубі протяжну рану завдовжки 17 см, деякі досі дістають з очей. Внаслідок вибуху Віталій також отримав перелами руки та ноги.

Про це повідомляє Суспільне.Харків. 

Волонтер з Харківщини підірвався на протитанковій міні, коли віз дрони бійцям на передову, лютий 2024 року, Харківщина. Фото: Віталій Колісник

“Це було 17 лютого 2024 року. Я їхав бусом з Харкова на передову в північному прикордонні області, віз хлопцям дрони, з 20 штук у багажнику частина призначалася їм. Їхав нешвидко, може 30 кілометрів на годину, накатаною колією. Машини раніше їздили нею, знаю також, що частини підірваного танка вивозили тією дорогою й електрики їздили там. Це ґрунтова дорога в Липецькій громаді, там обабіч – поля. Я спершу не зрозумів, що то був вибух. Машину віднесло в поле метрів на 10 від вирви, і вона приземлилася на “передок”. Двигун відкинуло метрів на 30, його вирвало через дах, що розкрився, як консервна банка. Було відчуття, що мене розшматувало, але хтось мене зібрав докупи, дав ляпаса, і я прийшов до тями”, – сказав волонтер у розмові з журналістами. 

волонтер віталій колісник Від вибуху автівку волонтера відкинуло в поле, а двигун вирвало через дах. Скриншот з відео, наданого Віталієм Колісником для Суспільне.Харків

Від вибуху автівку волонтера відкинуло в поле, а двигун вирвало через дах. У той момент у нього задзвонив телефон. Волонтер через силу пояснив друзям, що з ним трапилось. Він підпалив сухе сіно, щоб було видно дим, і дав друзям приблизні координати місця. Сам почав рухатися їм на зустріч дорогою, боявся, що його там знайде російська ДРГ. Після чого його виявили та відвезли до лікарні.

У лікарні йому зробили декілька операцій, дістали чотири-п’ять великих уламків. На останній, п’ятий день він прямо з операційного столу встав і сказав, що час їхати.

“Минуло трохи більш ніж два тижні. Погіршення стану не було, але ребра болять, м’язи порвані. Не кожен день, а коли є змога, їжджу на процедури”, – додав він.

волонтер віталій колісник Уламок розсік тулуб та утворив рану завдовжки 17 см. Фото: Віталій Колісник

За словами волонтера, фахівці, які виїжджали на місце, де він підірвався, сказали, що то була протитанкова міна ТМ-62, її було встановлено нещодавно.

Віталій Колісник більш ніж 15 років володіє в Харкові сервісом з обслуговування та продажу телефонів. 

Нагадаємо, раніше в Авдіївці на Донеччині під час російського обстрілу дістав поранення волонтер із Запоріжжя Владислав Маховський, який приїхав евакуювати цивільних з міста.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter