Зеленський на 50 років ввів санкції проти українських та російських букмекерів

Дата: 11 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Володимир Зеленський затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони про запровадження санкційних обмежень проти сотень фізичних та юридичних осіб, більшість із яких пов’язані з Росією.

Указ за номером №145/2023 оприлюднений на сайті Офісу президента.

Володимир Зеленський

Згідно з указом “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 10 березня 2023 року “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, санкції запроваджуються загалом щодо 120 фізичних та 287 юридичних осіб.

Персональні економічні санкції стосуються у більшості громадян РФ, але у списку є також представники Кіпру, Великої Британії, Польщі, Туреччини й Нідерландів.

Серед фізичних осіб під санкціями опинились засновник ТОВ “Парі Інжиніринг Рус” Владислав Бєшкарьов та гендиректор компанії Олександр Івашкевич; Раїса та Сергій Самсоненки, пов’язані з ТОВ “Фортуна” й ТОВ “Бетсіті”; генеральний директор букмекерської контори “Парі” Максим Градинар; засновник ТОВ “Управ-Вертикаль” Максим Кірюхін та інші.

Що стосується юридичних осіб, які опинились під санкціями, то серед них також переважно російські букмекерські компанії, організатори лотерей, інвестиційні та розважальні компанії. Зокрема, йдеться про ТОВ “Спортлото”, ТОВ “Перша міжнародна букмекерська компанія”, ТОВ “Бет.Ру”, ТОВ “КредитСервіс”. Проте у переліку підсанкційних компаній є також ті, які розташовані в Україні: “Паріматч”, “Покерматч.ЮА”, “Поінтлото”, “Твоя беттінгова компанія”, “Плей Фан Інвестмент”, “Фінансова Компанія Лео” тощо.

Санкції передбачають блокування активів, заборону на торгові операції, заборону виводити капітал з України, ануляцію чи зупинку ліцензій. Термін дії обмежень становить 50 років.

У компанії “Паріматч” вже відреагували на запровадженні проти них санкції, назвавши це “економічним та психологічним тероризмом” щодо компанії та її працівників. 

Нагадаємо, наприкінці лютого Верховна Рада ухвалила проєкт постанови, внесеної президентом Володимиром Зеленським, про затвердження рішення РНБО щодо введення строком на 50 років санкцій проти всіх фінансових установ Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter