Володарку антипремії за сексизм Верещук призначили міністеркою реінтеграції окупованих територій

Дата: 04 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Верховна Рада призначила народну депутатку від “Слуги народу” Ірину Верещук на посаду віцепрем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Таке рішення ухвалили на засіданні парламенту 4 листопада. 

Ірина Верещук. Фото: сайт “Слуга народу”

За призначення проголосували 260 депутатів. На посаді Верещук замінить Олексія Резнікова, який нині став міністром оборони.

Ірина Верещук родом з міста Рава-Руська Львівської області. Вона навчалася у Військовому інституті при Львівській політехніці за спеціальністю “Міжнародна інформація”, на правничому факультеті Львівського університету імені Івана Франка за спеціальністю “Правознавство”, а також в аспірантурі Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при президентові України.

До лютого 2015-го Верещук була міською головою Рави-Руської, а до того працювала заступницею голови Жовківської райдержадміністрації з гуманітарних питань та зовнішньої політики. До парламенту вона потрапила в липні 2019 року внаслідок дострокових парламентських виборів. З того часу Верещук вже була членкинею Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, очолювала підкомітет з державної безпеки та оборони та балотувалась у мерки Києва.

Минулого року Верещук у спеціальній номінації стала лауреаткою антипремії “Це яйце!”, якою правозахисники відзначають авторів дискримінаційних заяв та матеріалів. Приводом для цього стали слова політикині про прихильників феміністичних рухів. 

Коли я чую про ці “феміністичні рухи”, кажу їм: “В армію. І все стане на свої місця”, – зізналась вона в торішньому інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону.

Напередодні призначення Верещук розповідала, що у разі отримання міністерського крісла планує здійснити аудит рішень Ради національної безпеки і оборони, законопроєктів і законів, які мають діяти, але чомусь не діють.

“Я буду робити все, як мене вчили в Академії державного управління. Ми будемо формувати завдання і ставити дедлайни”, – запевняла вона.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter