Vodafone пояснив, чому відновлення зв’язку на окупованих територіях затягується

Дата: 19 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Компанія Vodafone працює над відновленням зв’язку на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, але має певні труднощі з виконанням робіт і допуском на територію, де виникло пошкодження.

Про це заявила керівниця відділу зі зв’язків з громадськістю компанії Вікторія Рубан, повідомляє “Українська правда”.

“Ремонтні роботи тривають. Наші спеціалісти прогнозували, що ремонтні роботи можуть бути закінчені за 10-12 годин. Але справа в тому, що технічних працівників на такий тривалий час не пускають на ділянку, де ведуться ремонтні роботи. Нам дають дозвіл на декілька годин на добу. Тому цей процес ремонту розтягується у часі, і ми не можемо виконати роботи за один день”, – сказала Рубан.

Вона пояснила, що для ремонту виконують земельні і зварювальні роботи у “сірій зоні”, на лінії розмежування.

“Для виконання робіт потрібне узгодження і з одного боку, і з іншого боку – про припинення бойових дій, обстрілів, щоб не ризикувати життям людей. Нам у цьому допомагає ОБСЄ, СЦКК, які моніторять ситуацію і сприяють цим роботам, допомагають узгодити можливість безпечного доступу до ділянки робіт”, – пояснила представниця компанії.

Водночас, вона висловила сподівання, що роботи вдасться закінчити до кінця доби 19 січня.

Вона також підкреслила, що після відновлення зв’язку Vodafone не буде встановлювати спеціальні тарифи для жителів цієї територій, але і не зможе надати їм широкий асортимент пакетів.

“Це пов’язане з тим, що підтримувати 2 чи 3 десятки тарифів на цій території дуже важко. Нам там складно працювати, бо ми і не працюємо, а віддалено надаємо там послугу зв’язку. Тому ми  і обрали один тариф, який є популярним у жителів цієї території і який буде оптимальним для цієї території”, – сказала Рубан.

Як відомо, мобільний оператор Vodafone 11 січня повністю перестав працювати в окупованому Луганську і 12 січня в окупованих районах Донецька. Пізніше в компанії Vodafone заявили, що не зможуть відновити зв’язок на окупованих територіях Луганської області, відключених у результаті обриву кабелю, якщо кабель обірваний на непідконтрольній Києву території.

За даними оператора, зараз більше третини обладнання Vodafone на непідконтрольній Україні території – у неробочому стані.

17 січня директор з корпоративного управління і контролю “Vodafone-Україна” Олег Проживальський на засіданні комітету Верховної Ради з прав людини заявив, що Vodafone планує відновити зв’язок на окупованих територіях 18 січня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter