Вночі росіяни вдарили по селищу Гоголеве, що на Полтавщині: є загиблі та поранені

Дата: 28 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У ніч проти 28 серпня окупанти обстріляли ракетами промисловий обʼєкт у селищі Гоголеве Миргородського району Полтавської області. Наразі відомо, що двоє людей загинули, двоє – дістали поранення і ще стільки ж вважаються зниклими безвісти. 

Про це повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Фото: Андрій Єрмак

“Унаслідок ворожої атаки двоє людей загинуло, двоє людей доставлені в лікарню з незначними ушкодженнями, про місцеперебування ще двох людей наразі невідомо. Тривають пошукові роботи та розбір завалів. Також повністю зруйновано виробничий цех”, – розповів він.

Внаслідок вибуху спалахнуло приміщення олійниці. 

Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк наголосила, що під час атаки цієї ночі армія РФ використовувала ту ж тактику, що й у ніч проти 27 серпня: запускали хибні цілі. Їхня кількість була такою самою, як і справжніх ракет.

“Цього разу також тактика була використана приблизно така ж: із блуканням ракет, зі спробою обійти маршрути і можливі їхні місця ураження”, – сказала Гуменюк.

За її словами, судячи з усього, окупанти намагаються в такий спосіб компенсувати деякий дефіцит ракет.

Командування Повітряних сил ЗСУ додало, що вночі 28 серпня росіяни били ракетами морського та повітряного базування.

Чотири крилаті ракети “Калібр” вони випустили з ворожого фрегата з акваторії Чорного моря поблизу Феодосії. Також застосували дві керовані авіаційні ракети Х-59 із двох літаків Су-34, які окупанти скерували в напрямку Кривого Рогу з повітряного простору окупованої Херсонщини.

Зрештою українським захисникам вдалося знищити чотири повітряні цілі – дві крилаті ракети “Калібр” та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter