Вночі окупанти випустили близько семи ракет С-300 по Запоріжжю та передмістю, з-під завалів урятували родину

Дата: 12 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Вночі окупанти вкотре обстріляли обласний центр та передмістя ракетами С-300. Декілька людей опинилися під завалами, але їх дістали рятувальники. Обійшлося без загиблих. 

Про це повідомили голова Запорізької ОВА Олександр Старухсекретар міської ради Анатолій Куртєв та ДСНС України.

Фото: ДСНС України

“Цієї ночі ворог знову здійснив підступний нічний ракетний удар. По Запоріжжю і передмістях випущено близько семи ракет С-300”, – написав Старух.

Він повідомив, що дві ракети влучили в один з районів обласного центру. Серйозних руйнувань не завдали. Ще п’ять ракет прилетіли в передмістя.

“Три з них принесли руйнування в одному з наближених до Запоріжжя сіл: частково зруйновано житловий будинок, з-під завалів наші рятувальники дістали три особи. Жертв, на щастя, нема. Військовий агресор продовжує нічний ракетний терор проти мирних жителів. Але ми тримаємо стрій. Все буде Україна”, – додав він.

Ще дві ракети впали в полі біля іншого села.

В одному із селищ передмістя, як розповіли в ДСНС, унаслідок влучання ракети на територію приватного домоволодіння відбулося часткове руйнування будинку та господарчих споруд. Унаслідок руйнувань конструкцій опинилася заблокованою родина, яка ховалася в погребі.

Рятувальники, використовуючи спецобладнання, деблокували жінку, чоловіка і дитину. Медична допомога врятованим не знадобилася. 

“Сьогодні опівночі росіяни демілітаризували футбольний майданчик, на місці якого тепер воронка. Ракета просто дивом не влучила в будинок і не повбивала людей. У трьох прилеглих багатоповерхівках, у двох закладах освіти та в медичному закладі повилітали вікна. Постраждалих, на щастя, немає”, – додав Куртєв.

Повідомити про руйнування оселі можна за телефоном 15-80 (зі стаціонарних) або за номерами: (061) 787 15 80, (050) 414 15 80 або (067) 656 15 80.

Нагадаємо, що в центрі Запоріжжя під завалами будинку, в який 10 жовтня влучила ракета, знайшли тіла шістьох загиблих. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter