Росіяни знову завдали ударів по багатоповерхівці в Запоріжжі, є загиблий і потерпілі (оновлено)

Дата: 10 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У ніч проти 10 жовтня російські окупаційні війська вчергове завдали ракетних ударів по місту Запоріжжю, зафіксовано близько семи прильотів. Унаслідок цього сталося руйнування багатоповерхівки, є потерпілі та загиблі. 

Про це повідомив секретар міської ради Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Фото: Анатолій Куртєв

“Станом на 10.00 відомо про 2 загиблих та 23 поранених від сьогоднішнього нічного обстрілу багатоквартирного будинку. 16 мирних загиблих та майже 100 мирних поранених лише за два останні дні. Ось таке воно, обличчя мерзенної країни-терориста, яка тільки й може, що вбивати сплячих цивільних людей”, – написав Куртєв.

Пошуково-рятувальні роботи тривають.

У зв’язку з обстрілами міста, через пошкоджену високовольтну електроопору, тролейбусні маршрути № 3, 8, 11, 17 тимчасово не працюють. Про відновлення повідомлять додатково.

Вночі 10 жовтня Старух повідомив про чергову ворожу атаку по Запоріжжю. За його інформацією, російські війська випустили по місту сім ракет, ймовірно С-300.

Про звуки вибухів у Запоріжжі місцеві почали повідомляти о 1:52 за кілька хвилин після оголошення в області повітряної тривоги.

Унаслідок потраплянь пошкоджені об’єкти інфраструктури та високовольтні електромережі. Через це в місті можливі перебої з електропостачанням і рухом електротранспорту.

Одна ракета влучила в п’ятиповерховий будинок у центрі міста, внаслідок чого повністю знищено одну секцію будинку. На місці події працюють усі необхідні служби. Під завалами можуть перебувати люди. На цю хвилину відомо про одного загиблого і п’ятьох поранених запоріжців.

Потрапили ракети й в освітні заклади: одна поцілила в дитячий садок середмістя, спричинивши значні руйнування. Інша у гімназію одного з районів. На щастя, вона не розірвалася.

Нагадаємо, що внаслідок російського обстрілу багатоповерхівки в Запоріжжі в ніч проти 9 жовтня загинули 13 цивільних, серед них одна дитина, а поранення дістали 89 осіб, серед них 11 дітей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter