Вночі окупанти атакували Україну дронами та зенітними ракетами

Дата: 28 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У ніч проти 28 лютого росіяни атакували зенітними керованими ракетами С-300 з окупованої Донеччини та 10 ударними БпЛА типу “Shahed” з району Приморсько-Ахтарськ (РФ). 

Про це повідомили в Повітряних Силах ЗС України.

Фото: ДСНС України

“Десять ударних безпілотників ворог спрямував з акваторії Чорного моря на Миколаївщину й Одещину. Протягом півтори години підрозділи ППО в інтенсивному режимі відбивали цю атаку. Переважна більшість “шахедів” збита над морем: один на Миколаївщині, дев’ять на Одещині”, – йдеться в повідомленні.

Зрештою Сили оборони й зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил знищили 10 “шахедів” у межах Одеської та Миколаївської областей.

Під час маневрів дронів над промисловою зоною Одеси уламки збитого безпілотника пошкодили трансформатор одного з об’єктів критичної інфраструктури. Через це сталося замикання і загоряння. Вогнеборці оперативно ліквідували пожежу. Інформація про потерпілих не надходила. 

Крім того, напередодні армія РФ атакувала Херсонщину, влучивши у вантажне судно в обласному центрі. Загалом унаслідок обстрілу Херсонщини одна людина загинула та ще двоє дістали поранення.

Вночі, після чергового обстрілу, загорілися два житлових будинки в одному з мікрорайонів Херсона. Попри повторні обстріли, до ранку пожежу вдалося ліквідувати.

Нагадаємо, що російські військові вдень 27 лютого обстріляли село Велетенське на Херсонщині, внаслідок обстрілу загинула місцева жителька.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter