Внаслідок землетрусу в Туреччині під завалами загинула родина із Запоріжжя

Дата: 14 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Під завалами, що виникли внаслідок землетрусу в Туреччині, загинула 46-річна запоріжанка Юлія Петрова та її двоє синів – десятирічний Захар та пʼятирічний Матвій.

Про це виданню “Суспільне” повідомив батько жінки Сергій Петров.

Фото з особистого архіву родини, надане виданню “Суспільне”

“6 лютого, коли стався землетрус, вони перестали виходити на зв’язок. Але вчора ввечері нам підтвердили, що їхні тіла знайшли під завалами”, – розповів батько Юлії.

За словами Сергія, його донька із синами кілька місяців тому переїхали до родичів у місто Антак’я провінції Хатай.

Чоловік Юлії – військовослужбовець, лікувався від поранення в Запоріжжі та збирався їхати до Туреччини, щоб допомогти в пошуках дружини й дітей. 

Станом на 17:00 14 лютого загалом відомо про пʼятьох загиблих українців. 

Речник МЗС України Олег Ніколенко зазначив, що в зону стихійного лиха вирушає друга група консулів, аби на місці координувати пошуки зниклих громадян, надавати сприяння постраждалим та забезпечити евакуацію українців до інших турецьких регіонів та України.

Загалом вдалося розшукати 136 громадян та евакуювати 37. З-під завалів врятували десятьох українців. Сім вважаються зниклими, їхні пошуки тривають. 

Незабаром дипломати планують евакуювати із постраждалого південного регіону 22 українських громадян.

Нагадаємо, що 6 лютого в прикордонних районах Туреччини та Сирії стався сильний землетрус, внаслідок якого в обох країнах загинули щонайменше 36,2 тисячі людей. 

Згодом, 10 лютого в турецькому місті Іскендерун, яке постраждало внаслідок землетрусу, пошуково-рятувальна команда врятувала з-під уламків будівлі жінку з України та її чотирирічного сина.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter