Внаслідок російської атаки 9 лютого у річки Немишля, Харків, Лопань і Уди потрапили тисячі тонн бензину

Дата: 16 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Внаслідок атаки російських військових по Україні 9 лютого, окрім жертв серед цивільних та руйнувань, є наслідки й для довкілля. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Росіяни завдали того дня ударів трьома безпілотниками по Харкову, через що у Немишлянському районі загинуло семеро людей, серед яких троє дітей. 

Поцілили російські військові й по нафтобазі, де пошкодили обладнання та місткості для зберігання нафтопродуктів. Орієнтовно, в резервуарах перебувало близько 3,8 тисячі тонн бензину і дизпалива.  Вони потрапили до річки Немишля, що протікає територією Харкова, а надалі впадає у річки Харків, Лопань та Уди.  

Нині для локалізації наслідків встановили загороджувальні бони, а також проводять обробка водних поверхонь сорбентами, що поглинають та знешкоджують дію нафтопродуктів.  

Оцінити шкоду внаслідок атаки можна буде після проведення усіх експертиз. 

Нагадаємо, що встановили п’ятьох російських військових, які можуть бути причетними до атак на установку “Джерело нейронів” у Харкові. Ці обстріли могли призвести до екологічної катастрофи, адже в установку вживлено 37 паливних ядерних елементів. 

Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду оновлює політику роботи зі злочинами, спрямованими на довкілля, чи які заподіяли йому суттєву шкоду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter