Внаслідок російської агресії екологія України постраждала ще на 10 мільярдів доларів – Міндовкілля

Дата: 11 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок збройної агресії РФ проти України викиди вуглекислого газу завдали збитків українській екології на більш ніж 10 мільярдів доларів. Однак країна дотримується зобовʼязань щодо екологічних реформ.

Про це повідомила пресслужба Кабінету Міністрів.

Джерело: unian.net

Через збройну агресію РФ в Україні додаткові викиди CO2 вже оцінюються в 10 мільярдів доларів, але наша країна продовжує виконувати взяті на себе міжнародні зобов’язання та не відмовляється від своїх кліматичних цілей. На цьому наголосив заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів з питань європейської інтеграції Євгеній Федоренко.

Як зазначають у Міндовкіллі, значних проблем також завдають SLCP, тобто забруднювачі довкілля, які нетривало існують. Вони “на другому місці” після СО2 за впливом на зміну клімату.

Однак навіть попри війну Україна взяла на себе зобов’язання та ухвалила План заходів із скорочення викидів метану “Global Methane Pledge”. До 2030 року плануємо скоротити їх на 30%. Також ми продовжуємо впроваджувати євроінтеграційні реформи, які дозволять українським підприємствам-забруднювачам модернізуватися, ми рухаємося до принципів циркулярної економіки та зеленого розвитку”, сказав Федоренко.

Відновлюватися планують з використанням найновіших технологій, таких як водень. І це має стати інвестицією нашої країни в глобальну світову роботу із запобігання зміні клімату.

Нагадаємо, з кінця лютого 2022 року і до кінця жовтня поточного року російська армія вчинила близько 2500 екологічних злочинів в Україні. Щодня окупанти завдають збитків українській екології на понад 100 мільйонів євро.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter