Унаслідок обстрілу на Донбасі померла жінка

Дата: 03 Липня 2020
A+ A- Підписатися

На Донбасі від обстрілу проросійських бойовиків загинула мирна 80-річна мешканка Зайцевого.

Про це повідомили в ООС.

Від ворожого обстрілу в Зайцевому загинула мирна мешканкаСьогодні, на світанку 3 липня, збройні формування Російської…

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Четвер, 2 липня 2020 р.

Обстріл, за інформацією військових, розпочався на світанку 3 липня.

“Збройні формування Російської Федерації вкотре відкрили вогонь по населеному пункту Зайцеве. Внаслідок цинічного обстрілу з мінометів калібру 82 мм загинула місцева мешканка 1940 року народження”, – розповіли в ООС.

За словами Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, жінка отримала чисельні осколкові поранення, через потрапляння міни у дерево. Загибла мешкала у літній веранді будинку, зруйнованого внаслідок попередніх обстрілів. Денісова також нагадала, що з початку 2020 року це вже 11 жертва обстрілів серед цивільного населення. 

?Сьогодні внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань загинула мешканка Зайцевого, що на Донеччині. Під час…

Опубліковано Людмилою Денісовою Пʼятниця, 3 липня 2020 р.

Нагадаємо, що в травні проросійські бойовики так званої “ДНР” обстріляли село Павлопіль на Донеччині з російської зброї. Під час огляду на місці виявили авіаційну некеровану ракету типу НУР-80, дальністю близько 2 км, що перебуває на озброєнні РФ. 

Як відомо, загалом за минулий рік кількість постраждалих унаслідок бойових дій на Донбасі була найнижчою за всі попередні роки. Моніторингова місія ООН з прав людини зафіксувала від початку бойових дій на Сході України щонайменше 3350 цивільних осіб, які загинули внаслідок обстрілів, та понад 7 тисяч тих, хто дістав поранення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter