Внаслідок масованого ракетного удару поранення дістали восьмеро жителів Харківщини

Дата: 11 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

10 лютого, у пʼятницю, окупанти здійснили черговий масований обстріл українських міст та селищ. Так, на Харківщині восьмеро цивільних людей дістали поранення, а також постраждала енергогенерувальна критична інфраструктура.

Про це повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Фото: Олег Синєгубов

“Усі постраждалі від вчорашнього удару по об’єкту інфраструктури в Харківському районі зараз у лікарні. Усього були поранені 8 чоловіків від 39 до 57 років. Двоє з них були у важкому стані, але наразі їхній стан стабільний. Вони перебувають під постійним наглядом спеціалістів, їхньому життю загрози немає”, – зазначив Синєгубов.

Так, протягом минулої доби окупанти обстріляли щонайменше 17 прикордонних населених пунктів Богодухівського, Чугуївського, Куп’янського та Харківського районів.

Фото: Олег Синєгубов

Внаслідок обстрілів та авіаційних ударів по Вовчанську Чугуївського району пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, об’єкти промисловості, будівля “Ощадбанку”, аптека, дитячий садок та інші цивільні об’єкти. Отримала поранення та була госпіталізована 69-річна жінка.

У Куп’янську через обстріли пошкоджені 7 приватних будинків. У селі Одноробівка Богодухівського району пошкоджено два двоповерхових багатоквартирних будинки та об’єкти інфраструктури.

Фото: Олег Синєгубов

Вночі енергетики відновили електропостачання та заживили 100% споживачів по місту та області. Однак, через наслідки ракетних ударів, 11 та 12 лютого будуть діяти спеціальні графіки аварійних відключень для 12 черг.

Крім того, на деокупованих територіях області триває розмінування. За минулу добу піротехніки знешкодили 43 вибухонебезпечні предмети.

Нагадаємо, що напередодні 10 лютого російські військові вкотре масовано обстріляли територію України. Вибухи чули у Києві, Харкові, Запоріжжі, Кривому Розі, Дніпрі, Вінниці, Хмельницькому, Львові та Івано-Франківську.  Так, у Харкові під ранок двічі оголошували повітряну тривогу, а о 4-й годині, за словами Синєгубова, пролунало щонайменше десять вибухів. Тоді посадовець зазначив, що росіяни цілять по об‘єктах критичної інфраструктури. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter