Власниця перукарні в США відмовилась обслуговувати транслюдей, порівнявши їх із тваринами й педофілами

Дата: 17 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Перукарня Studio 8 Hair Lab у Траверс-Сіті, штат Мічиган, заявила, що не обслуговуватиме трансгендерних людей. Цю позицію підтвердила власниця закладу, порівнявши трансгендерних людей із тваринами та порадивши їм “знайти грумера”. 

Про це пишуть видання Them та Associated Press.

Крістін Ґейґер. Фото: Associated Press

Так, минулого тижня перукарня опублікувала у фейсбуці пост зі словами: “Якщо людина не ідентифікує себе як чоловіка чи жінку, будь ласка, зверніться по перукарські послуги до місцевого грумера. Вам не раді в цьому салоні. Крапка. Якщо ви попросите використовувати певний займенник, зверніть увагу, що ми можемо звертатися до вас просто “агов, ти”. 

Однак згодом цей допис видалили, а інстаграм-сторінку перукарні зробили приватною, зазначивши в описі: “Приватний консервативний бізнес, який не обслуговує пробуджені ідеології”. 

Незабаром власниця перукарні Крістін Ґейґер написала в місцевій групі коментар, що не має проблем з гомосексуальними чи бісексуальними клієнтами, але “не збирається підтримувати ТК+”, тобто трансгендерних людей та квірперсон, а також порівняла їх з педофілами.

В інтерв’ю Associated Press Ґейґер вона підтвердила свою позицію й заявила, що власники малого бізнесу мають бути вільними у виборі своїх клієнтів і не йти проти своїх принципів заради доларів. 

Така позиція закладу та його власниці викликала критику місцевих жителів і користувачів соцмереж, а деякі бренди заборонили закладу використовувати свою продукцію в роботі.

Крім того, прокурорка Треверс-Сіті Лорен Трібл-Лаухт заявила, що розслідуватиме скарги проти салону.

Нагадаємо, що в американському штаті Монтана заборонили надання медичних послуг молоді, за допомогою яких можна здійснити трансгендерний перехід. 

Серед противників заборони демократка Зоя Зефір, яка заявила, що відмова надавати дітям і підліткам медичну допомогу, яка їм важлива в межах транспереходу, “рівнозначна тортурам” і призведе до збільшення кількості самогубств.

У відповідь на це лідери республіканської партії вимкнули мікрофон політикині. Потім її виключили з Палати представників до кінця законодавчої сесії за її вислів, що руки республіканців “будуть у крові”, якщо вони підтримають заборону.

Подібні заборони також запровадили в низці інших американських штатів: Арканзас, Північна й Південна Дакота, Індіана, Айдахо, Західна Вірджинія, Кентуккі, Джорджія, Айова, Аризона, Алабама, Флорида, Юта, Міссісіпі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter