Владу Латвії зобов’язали надати притулок росіянину, який воював на боці України

Дата: 03 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Латвії Адміністративний районний суд зобов’язав владу надати притулок громадянину Росії, який воював на боці України. 

Про це розповідає видання Delfi. 

Ілюстраційне зображення. Фото: ukrmilitary.com/

По притулок або альтернативний статус чоловік звернувся торік. 

Він народився в Латвії, але з 1997 року жив в Україні, де йому не вдавалось отримати громадянство. У 2014-му чоловік вступив добровольцем до батальйону “Донбас”, півтора місяця провів на фронті, але отримав контузію та травму хребта й коліна. Свою участь у бойових діях росіянин не афішував, побоюючись, що це стане відомо російським спецслужбам, а російський паспорт втратив під час одного з обстрілів – документ згорів. 

У матеріалі журналісти наголошують, що чоловіку в Україні посадовці “запропонували поїхати до російського консульського відділу до окупованого Криму, щоб залагодити всі формальності з Росією”, але він відмовився. 

У 2021 році він став збирати документи на набуття статусу біженця в Україні, але після початку повномасштабного вторгнення Росії вирішив поїхати з родиною через Польщу до Латвії. Спочатку тамтешні посадовці відмовили в статусі, тож росіянин звернувся по захист прав до суду, який підтримав його.

Нагадаємо, що торік у Росії відправили до колонії Євгена Казанцева – росіянина, який воював на боці України з 2015-го та потрапив у полон на Чернігівщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter