Влада Сеула рекомендувала вагітним нагодувати перед пологами чоловіків та не їсти солодкого, щоб тримати форму

Дата: 11 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Влада столиці Південної Кореї Сеула видалила з офіційного ресурсу щодо питань вагітності рекомендації для жінок, у яких радили їм не їсти солодкого, щоб тримати форму, та нагодувати чоловіків перед пологами.

Про це повідомляє The Guardian.

Інформаційний ресурс щодо питань вагітності та дітонародження влада міста запустила ще у 2019 році, а зміст публікацій, які виходили на платформі, мало контролювати Корейське товариство акушерства та гінекології. 

Матеріал, що опублікували на сайті, містив поради для жінок, які, на думку авторів, мали б допомогти їм легше пережити різні стадії вагітності. Так, на ранніх стадіях автори рекомендували майбутнім матерям не їсти солодкого, щоб не гладшати, а також розвісити одяг, який вони носили до вагітності, аби він стимулював їх тримати себе у формі.

“Повісьте одяг, який ви носили до вагітності, у такому місці, де його можна легко побачити, оскільки це спонукає вас тримати свою вагу під контролем і повернутися до тієї форми, яку ви мали. Якщо у вас є спокуса переїсти або пропустити вправи – подивіться на одяг”, – йшлося в рекомендаціях.

Наближаючись до закінчення терміну, жінки, згідно з рекомендаціями, повинні очистити холодильник від продуктів, що от-от зіпсуються, і приготувати три-чотири страви, такі як карі та суп, щоб їхні чоловіки, “які не звикли до приготування їжі”, могли просто підігріти їх та з’їсти. Окрім цього, вагітні, на думку авторів, мають підготувати для чоловіків комплекти одягу на час, поки вони будуть у лікарні.

Публікація рекомендацій одразу спричинила хвилю обурення серед користувачок мережі, які нагадували, що жінки не є обслугою для чоловіків.

“До кінця вагітності важко навіть дихати. Вони очікують, що ми готуватимемо їжу та пратимемо білизну для своїх чоловіків?!” – писали вони.

Влада міста була змушена відреагувати на скандал та видалила матеріал. Виправдовуючись, посадовці наголосили, що просто скопіювали поради з вебсайту, який нібито веде міністерство охорони здоров’я країни. 

Нагадаємо, що минулого року урядовці в Малайзії після хвилі критики видалили рекомендації для жінок під час карантину, в яких їх закликали “не пиляти” чоловіків під час пандемії та фарбуватися, щоб бути привабливішими. Відомо, що з початком карантину у світі погіршилася ситуація з домашнім насильством, адже жінки та діти, які потерпають від кривдників, стали заручниками ситуації та фактично змушені жити з ними в ізоляції. 

Фотографія обкладинки: Choi Won-Suk / AFP / Getty Images

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter