Влада на Харківщині закликає людей евакуюватись з Ізюмського напрямку

Дата: 17 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Мешканців міст Лозова та Барвінкове, що на Ізюмському напрямку у Харківській області, закликають дослухатись до повідомлень про евакуацію та не зволікати з від’їздом. 

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

Залізнична станція у місті Лозова. Фото: ukraineson.livejournal.com

Напередодні мер Лозової Сергій Зеленський закликав містян евакуюватись потягами та автобусами. Повідомлення він опублікував на тлі появи новин про ймовірний ракетний обстріл російськими військовими вокзалу, а тому люди почали масово писати у коментарях до публікації припущення про злам сторінки посадовця. У відповідь на це Зеленський записав відеозвернення, в якому підтвердив, що заклики виїхати не є фейком:

“Я вам вже нагадував протягом 10 днів, що є такі загрози (ракетного обстрілу. – Ред.). На сьогодні наземної загрози немає, але є вірогідність збільшення ракетних обстрілів нашого міста та бомбардування. Не панікуйте!”.

За словами Синєгубова, із Лозової та Барвінкового виїхали майже 40 тисяч людей.

“Враховуючи провокації, які чинили окупанти у місті Краматорськ, маємо працювати на випередження. Таке ж повідомлення було і щодо лозівського вокзалу. Ми вживаємо заходів безпеки, змінюємо маршрути”, – розповів він.

Синєгубов нагадав, що влада неодноразово ініціювала відкриття “зелених коридорів” з Ізюма та населених пунктів, що поряд, які зараз перебувають під тимчасовою окупацією. Однак погоджень від росіян не отримували. Голова ОВА також зазначив, що нині немає підстав проводити евакуацію із Харкова. 

Раніше Синєгубов вже розповідав, що Ізюмський напрямок є одним зі складних на Харківщині, адже там тривають бої. 

14 квітня російські військові обстріляли два евакуаційних автобуси, що рухались із селища міського типу Борова, яке знаходиться у цьому регіоні. Внаслідок цього загинули 7 людей, а ще майже три десятки отримали поранення. 

Фотографія обкладинки: Укрзалізниця 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter