Влада Індонезії запевнила, що туристів не каратимуть за позашлюбний секс через новий кримінальний кодекс

Дата: 12 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Дія нового кримінального кодексу, який на початку грудня ухвалили в Індонезії і яким передбачено кримінальну відповідальність за позашлюбний секс, не поширюватиметься на туристів.

Про це повідомляє видання “Yahoo News” із посиланням на заступника міністра юстиції та прав людини Індонезії Едварда Омара Шаріфа Гіаріея.

Джерело: “Yahoo News”

“Я хочу наголосити іноземним туристам: будь ласка, приїжджайте до Індонезії, тому що вас не каратимуть за цією статтею”, – заявив посадовець.

Він наголосив, що позашлюбні статеві стосунки та злочини, пов’язані зі спільним проживанням, каратимуться, лише якщо про це повідомить хтось із подружжя, батьки чи дитина.

На туристичному острові Балі губернатор Вейан Костер також спробував розвіяти побоювання щодо закону, заявивши, що місцева влада не перевірятиме сімейного стану туристів, а також не планує жодних “політичних змін”, пов’язаних з новим кримінальним кодексом.

“Балі – це звичайний Балі, який зручно та безпечно відвідувати. Не буде жодних перевірок сімейного стану під час реєстрації в будь-якому туристичному закладі, а також перевірок державними службовцями чи громадськими групами”, – сказав Костер.

7 грудня парламент Індонезії ухвалив новий кримінальний кодекс, згідно з яким за секс до шлюбу тепер можуть покарати до року позбавлення волі. За співмешкання загрожуватиме шість місяців увʼязнення. Також забороняється пропаганда засобів контрацепції.

Правозахисні групи попереджали, що запропоновані поправки “непропорційно сильно вдарять по жінках”. Водночас дехто вважає новий кодекс перемогою ЛГБТ-спільноти Індонезії, оскільки поправку, яка запроваджує кримінальне покарання за секс ЛГБТ-людей, відхилили.

Влада відвела три роки на перехідний період, проте новий кримінальний кодекс ще має затвердити президент Джоко Відодо.

Раніше ZMINA повідомляла, що в Індонезії хочуть запровадити покарання за подружню зраду, співмешкання до шлюбу та образи в бік влади. Раніше планувалося, що новий закон, крім місцевих жителів, поширюватиметься й на іноземців.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter