В Індонезії можуть ухвалити закон, що передбачає позбавлення волі через секс поза шлюбом

Дата: 03 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

В Індонезії можуть запровадити покарання за подружню зраду, співмешкання до шлюбу та образи в бік влади. Планується, що новий закон крім місцевих жителів, буде поширюватися й на іноземців.

Про це повідомляє BBC News.

Джерело: Cek Mad/AFP/Getty Images

 Очікують, що парламент Індонезії ухвалить такі зміни Кримінального кодексу країни до вже 15 грудня. Новий закон поширюватиметься як на громадян Індонезії, так і на іноземців.

У кодекс буде внесена стаття, яка визнає кримінальним злочином секс поза шлюбом: він каратиметься тюремним ув’язненням на строк до одного року. Каратимуть за зраду, якщо хтось з подружжя поскаржиться до суду.

Під забороною опиниться і секс до весілля, парам буде заборонено жити разом. Порушники можуть отримати до шести місяців в’язниці у тому випадку, якщо батьки неодружених людей повідомлять владу про несанкціонований секс їхніх дітей.

За образу президента, державних установ та висловлювання будь-яких поглядів, що суперечать державній ідеології Індонезії, буде передбачено покарання до трьох років в’язниці (максимальний термін).

Водночас зміни в законі дозволять в деяких випадках замінити смертну кару на довічне ув’язнення після 10 років належної поведінки.

Заступник міністра юстиції Індонезії Едуард Омар Шаріф Хіаредж заявив, що “пишається кримінальним кодексом, який відповідає індонезійським цінностям“.

Представники бізнесу навпаки вважають, що такі нововведення можуть негативно вплинути на імідж країни й завадити розвитку туризму та залученню інвестицій.

Для бізнес-сектора це створить правову невизначеність і змусить інвесторів переглянути свої інвестиції в Індонезію“, – сказав Шинта Віджаджа Сукамдані, заступник голови Асоціації роботодавців Індонезії (APINDO).

У 2019 році спроба внести такі зміни до Кримінального кодексу викликала масові протести. Десятки тисяч людей вийшли на вулиці, щоб висловити невдоволення новими законами, особливо у сфері суспільної моралі й свободи слова, які, на їхню думку, порушували громадянські свободи.

Раніше ZMINA повідомляла про випадок, коли суд в Індонезії покарав за подружню зраду жінку сотнею ударів батогом. Чоловіка, що також був під підозрою, вдарили лише 15 разів, бо він заперечував звинувачення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter