В Індонезії за зраду жінка отримала 100 ударів батогом. Обвинувачений чоловік – 15 ударів

Дата: 16 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Як покарання за подружню зраду в Індонезії жінка отримала 100 ударів батогом. Чоловіка, що також був під підозрою, вдарили лише 15 разів, бо він заперечував звинувачення.

Про це повідомляє The Guardian.

Джерело: Cek Mad/AFP/Getty Images

Іван Наджар Алаві, керівник відділу розслідувань прокуратури заявив, що суд виніс суворіший вирок для жінки після того, як вона зізналася, що займалася сексом поза шлюбом. Як повідомив Алаві, чоловіка, із яким застали жінку, було засудити складніше, бо той заперечував факт правопорушення.

Під час суду він нічого не визнав, усі звинувачення відкидав. Тож судді не можуть довести, чи він винний“, – сказав Алаві журналістам після публічного побиття обвинувачених.

Підозрюваний – голова рибальської агенції Східного Ачеха, який теж має сім’ю.

Судді визнали чоловіка винним у “виявленні прихильності до партнерки, яка не є його дружиною” після того, як пару побачили разом у 2018 році. Спочатку його засудили до 30 ударів батогом. Після апеляції у Верховному шаріатському суді провінції Ачех вирок зменшили до 15 ударів.

Під час виконання вироку були присутні десятки людей. Все, що відбувалося знімали  на відео. За словами місцевого репортера з Agence France-Presse, покарання жінки призупиняли, бо вона не могла витримати біль.

Правозахисні групи в Індонезії засуджують публічне використання батогів. Президент країни Джоко Відодо закликав припинити цю практику, але в провінції Ачех, де проживає більшість мусульман, його не підтримали.

Це єдиний регіон в Індонезії, де діють закони шаріату, які дозволяють покарання батогом за звинувачення, як-от: азартні ігри, подружня зрада, вживання алкоголю та гомосексуальний секс.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter