Влада Дніпра радить прямувати у більш безпечні місця людям, які евакуюються з Донбасу

Дата: 07 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Міська влада Дніпра порадила жінкам, дітям і людям похилого віку, яких напередодні закликали евакуюватись з Донеччини та Луганщини, поїхати за можливості з міста в безпечніші місця. 

Про це повідомив мер Дніпра Борис Філатов

Очільник міста зазначив, що Дніпро стало транзитним пунктом на шляху тих, хто їде з сусідніх регіонів. 

“Дуже велика кількість людей прямує через наш обласний центр. У цій ситуації нам дуже допомагає, що евакуаційні поїзди запущені безпосередньо з міста Покровськ, і відповідно люди транзитом переміщуються далі на Захід України. Однак велика кількість людей приїжджає приватним транспортом та автобусами. Я б, користуючись нагодою, всіх би просив не затримуватись й далі переміщатись у сторону Заходу України, адже там, скажемо так, у будь-якому разі безпечніше, у всіх є можливість відновити сили, відпочити”, – сказав він. 

Щодо жителів Дніпра, то Філатов зазначив, що великого потоку охочих поїхати з міста нині немає. Ба більше, влада спостерігає повернення деяких людей, які евакуювались раніше. 

“Я б також не рекомендував цього робить (повертатись до міста. – Ред.). Давайте, поки ситуація на Донбасі поступово загострюється, й ми розуміємо, що квітень буде “спекотним”, то велике прохання до тих, хто має можливість, а це у першу чергу жінки, діти та літні люди, й ті, хто не залучений у роботу критичної інфраструктури, не залучений на промислових підприємствах, той, хто не виробляє додатковий продукт, й напряму не інтегрований в економіку, я б порекомендував побути у більш безпечному місці”, – сказав очільник міста. 

Раніше Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що російська армія здійснює відведення військ на окремих напрямках, ймовірно, з метою посилення угруповання окупаційних військ для подальшого ведення наступальних дій на Слобожанському, Донецькому та Луганському напрямках. 

Фотографія обкладинки: Укрзалізниця 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter