Верещук закликала мешканців Луганської і Донецької областей евакуюватися, поки це можливо

Дата: 06 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Міністерка з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук закликала мешканців Донецької і Луганської областей евакуюватися, оскільки на цих напрямках прогнозують загострення бойових дій. На Харківщині обласна військова адміністрація за погодженням ЗСУ рекомендує евакуювати населення у Барвінковому та Лозовій. 

Про це Верещук заявила під час загальноукраїнського телемарафону, а згодом інформацію уточнили у Мінреінтеграції.

Фото Павла Кириленка

“Керівники військових адміністрацій Харківщини, Луганщини й Донеччини просять населення покинути межі областей і роблять усе, щоб евакуація пройшла організовано. Це потрібно зараз, бо потім люди опиняться під вогнем і загрозою загибелі. Вони нічого не зможуть вдіяти проти цього, і ми не зможемо допомогти. Бо зупинити вогонь буде практично неможливо. Потрібно евакуюватися, поки що є така можливість. Наразі вона ще є”, – заявила Верещук. 

Щодо Харківської області, уточнили згодом у Мінітеграції Громадському, віцепрем’єрка Верещук обмовилася. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що обласна військова адміністрація за погодженням ЗСУ рекомендує евакуювати населення у Барвінковому та Лозовій. 

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що обласна військова адміністрація за погодженням ЗСУ рекомендує евакуйовувати населення у Барвінковому та Лозовій

Вона додала, що виведення військ окупанта з Чернігівської та Київської областей не було “жестом доброї волі”, як це презентує Росія, а “стало наслідком залізної волі нашої армії, влади і всього українського народу”.   

Раніше Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що російська армія здійснює відведення військ на окремих напрямках, ймовірно, з метою посилення угруповання окупаційних військ для подальшого ведення наступальних дій на Слобожанському, Донецькому та Луганському напрямках. 

Станом на сьогодні на Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати місто Харків та завдавати артилерійських обстрілів по його окремих районах. На Донецькому напрямку ворог намагається покращити тактичне положення своїх підрозділів. Продовжує ведення штурмових дій у районах населених пунктів Попасна, Степне, Новотошківське, Рубіжне, Сєверодонецьк та Солодке. Успіху не має.

Російські окупанти й далі активно застосовують заборонені міжнародним гуманітарним правом боєприпаси проти цивільного населення та інфраструктури. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter