Вкрадений росіянами в чоловіка на Київщині телефон знайшли на Харківщині та повернули власнику

Дата: 06 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Українські військові знайшли під Ізюмом викрадене росіянами в цивільних майно, серед якого був мобільний телефон, що окупанти поцупили в мешканця Київщини. 

Про це повідомили в 93 ОМБр “Холодний Яр”. 

Власник викраденого телефону. Скриншот відео телеканалу “Рада”

Телефон росіяни вибили у власника з рук під час окупації Київщини.

“Четверо їх було, і всі з автоматами”, – пригадує чоловік. 

Викрадену техніку знайшли під Ізюмом на кинутих позиціях росіян. 

“Знайшли купу цивільного майна. Взяли документи їхні та телефони. Почали переглядати, передали до штабу, а там зв’язалися з господарями”, – розповідає військовий 93 бригади. 

Це не вперше, коли військові бригади “Холодний Яр” знаходять викрадені росіянами в цивільних українців речі та повертають власникам.

Раніше на Сумщині в полоненого російського військового знайшли мобільний телефон, який той вкрав у 10-річної Іванки на блокпосту. Полонений намагався переконати, що всі речі, зокрема й обклеєний стразами павербанк, його. 

Нагадаємо, що пограбування та мародерства – це один із семи типів воєнних злочинів, до яких найчастіше вдаються російські військові в Україні. 

Коаліція “Україна. П’ята ранку”, до якої входить і Центр прав людини ZMINA, збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.

Надсилайте інформацію і докази про такі злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Перед цим ознайомтеся з детальною пам’яткою, як робити це правильно.

Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, повідомте про них нам на адресу: tp@humanrights.org.ua.

Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, заповніть онлайн-форму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter