ВККС рекомендувала звільнити суддю Майдану Оксану Мирошниченко та суддю Ірину Єдаменко

Дата: 29 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Вища кваліфікаційна комісія суддів України ухвалила рішення про те, що судді Ірина Єдаменко та Оксана Мирошниченко не відповідають обійманим посадам.

Про це повідомляє Вища кваліфікаційна комісія суддів України.

Фото: Вища кваліфікаційна комісія суддів України

Суддя Голосіївського районного суду міста Києва Оксана Мирошниченко ухвалила низку постанов, якими 2014 року притягнула до відповідальності учасників Автомайдану.

У зв’язку з цим ВРП навіть відкривала дисциплінарну справу щодо судді та визнавала порушення Мирошниченко істотними, але так і не притягнула її до відповідальності за спливом строків.

Відомо також щонайменше про 21 справу, які стосувалися водіння напідпитку і які суддя закрила у зв’язку із закінченням строків.

Суддя Покровського районного суду Дніпропетровської області Ірина Єдаменко, окрім заниження реальної вартості свого майна в деклараціях, начебто “не знала” про земельну ділянку, зареєстровану на її ім’я. Вона не вказувала її в жодній з декларацій та під час попереднього кваліфікаційного оцінювання сказала, що вона тільки виявила це, а також те, що такі самі ділянки зареєстровано на її маму та батька. Аргументом на свій захист Єдаменко вказала те, що не спілкується з батьком із 2005 року.

Також суддя Єдаменко після 2014 року неодноразово відвідувала РФ, зокрема і в жовтні 2021 року, коли російські війська вже стояли біля кордонів України та була висока ймовірність повномасштабного вторгнення.

Остаточне рішення щодо долі цих суддів має ухвалити Вища рада правосуддя.

Нагадаємо, раніше Вища кваліфікаційна комісія суддів ухвалила рішення визнати суддю Святошинського районного суду міста Києва Андрія Ключника таким, що не відповідає обійманій посаді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter