В’язні у колонії на Чернігівщині не отримують медичну допомогу

Дата: 21 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Керівництво Менської виправної колонії (Чернігівська область) порушує право засуджених на належну медичну допомогу.

Про це заявляють монітори Національного превентивного механізму під час візиту без попередження до державної установи “Менська виправна колонія (№ 91)”, повідомляють у прес-службі Омбудсмана.

У медичній частині установи склад медичних працівників укомплектований лише посадами лікаря-стоматолога та чверть ставки лікаря-терапевта. У приміщеннях медичної частини не дотримується належним чином температурний режим.

“Відсутні укладки для надання невідкладної медичної допомоги, що може стати причиною втрати дорогоцінного часу на пошук необхідних ліків при ургентних ситуаціях. Новоприбулі до установи в’язні проходять формальний медичний огляд. На прийом до лікаря вони потрапляють лише через кілька днів. Цим створюється часовий коридор для можливого розповсюдження інфекційних захворювань”, – зазначають монітори.

Вони також повідомляють, що в секторі максимального рівня безпеки та камерах штрафних приміщень недостатньо природнього та штучного освітлення, через відсутність припливно-витяжної вентиляції – свіжого повітря. Також тут немає бачків з питною водою.

Крім того, засуджені, які перебувають в ДІЗО, ПКТ, а також секторі максимального рівня безпеки, не мають можливості працювати у зв’язку з відсутністю окремих камерних приміщень для роботи. Зазначене унеможливлює здійснення оцінки ступеню виправлення засуджених, оскільки одним із основних критеріїв такої оцінки є ставлення засудженого до праці.

Всупереч вимогам кримінального виконавчого законодавства України, в установі відсутні курси професійного навчання засуджених, котрі не мають робітничої професії, за якою вони можуть бути працевлаштовані після звільнення.

Засуджені скаржилися представникам моніторингової групи на обмежений асортимент товарів і продуктів у магазині установи, відсутність одягу та взуття великих розмірів, відсутність актуальної правової літератури, нових кодексів, повільне вирішення адміністрацією питань, пов’язаних із отриманням паспорта громадянина України, та належної правової допомоги.

За результатами візиту для вжиття відповідних заходів реагування до Міністерства юстиції України буде направлено детальний звіт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter