Візити громадських моніторів до місць несвободи скасували через “неузгодженість графіків” – Денісова

Дата: 08 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє, що офіс Омбудсмана не обмежує громадський моніторинг у місцях несвободи.

Про це Денісова повідомила в коментарі Радіо Свобода.

За словами Омбудсмана, у перші дні після призначення вона зустрілася з представниками громадських організацій і запевнила, що налаштована продовжити практику використання Національного превентивного механізму.

“Ми зустрілися з керівником громадської організації “Україна без тортур” і домовилися, що він дасть список спостерігачів для того, щоб їм видати необхідні документи, аби вони з нами чи з представниками в регіонах робили моніторингові візити. Цей список я отримала лише позавчора”, – каже Денісова.

Наразі офіс планує зв’язатися зі 163 спостерігачами, провести анкетування та надати їм відповідні документи. Денісова також повідомила, що при офісі Омбудсмана планують створити координаційну раду, куди також увійдуть представники громадських організацій.

Омбудсман зазначає, що офіс готовий звертатися до міжнародних донорів за допомогою в підготовці нових моніторів, якщо з’являться такі охочі.

На твердження громадських організацій про те, що останнього місяця були скасовані кілька візитів громадських спостерігачів, Денісова заявила, що виїзди не відбулися через неузгодженість графіків.

6 червня низка громадських організацій заявила про об’єднання в коаліцію, одним із завдань якої буде просування незалежності НПМ та продовження неупередженого моніторингу місць несвободи. Правозахисники повідомили, що офіс Омбудсмана обмежує доступ громадськості до моніторингу місць несвободи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter