Вишинському продовжили арешт до кінця травня

Дата: 26 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Суд продовжив запобіжний захід у вигляді арешту головному редактору “РИА Новости Украина” Кирилу Вишинському, якого судять у Києві за держзраду. 

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”. 

Справу Вишинського розглядає Подільський райсуд Києва. Журналісти зауважують, що колегія суддів відмовила захисту в задоволенні клопотання про повернення обвинувального акта прокурорам.

“Клопотання захисту… про повернення обвинувального акта… відхилити… обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 24.05”, – цитують журналісти постанову суду.

У зв’язку з винесенням такої постанови захист заявив про відвід колегії суддів, мотивуючи своє клопотання упередженістю суддів. Тепер суд пішов до нарадчої кімнати для вирішення питання про заявлений захистом відвід.
 
Як відомо, редактора видання “РИА Новости” Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді, доправили до Києва для участі в судовому розгляді. Журналіста доставили для участі в засіданні Касаційного кримінального суду Верховного Суду України за скаргою на незаконність його затримання в травні 2018 року. 

У травні минулого року СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувалися країною-агресором у межах гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі агентства “РІА Новини Україна” та затримала його керівника Кирила Вишинського.

Того ж дня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

Нещодавно Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова опублікувала фотографії приміщення, де утримується головний редактор видання “РИА Новости Украина” Кирило Вишинський. До цього її російська колега заявила, що журналіст перебуває в жахливих умовах у Лук’янівському СІЗО, куди його етапували в середині березня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter