Вища рада юстиції звільнила одіозну суддю Царевич

Дата: 15 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

Вища рада юстиції схвалила внесення подання президенту на звільнення судді Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич, яка переслідувала учасників Євромайдану.

Як повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук адвокат Роман Маселко, по Царевич внесли подання про звільнення за порушення присяги.

За його словами, за звільнення Царевич проголосували 13 членів ВРЮ, проти – 2.

“Справу розглядали 5 годин без перерви. Царевич надала 500 сторінок пояснень і привела в якості свідка колишнього прокурора, який подавав на неї заяву у ТСК. Нажаль, ВРЮ відмовилась заслухати цього цікавого свідка”, – написав Маселко.

Нагадаємо, під час Майдану Царевич прийняла рішення про позбавлення прав щонайменше чотирьох осіб, які брали участь у поїздці Автомайдану до резиденції Віктора Януковича – Межигіря.

Висновком дисциплінарної секції ВРЮ від 12 липня 2016 року рекомендовано Вищій раді юстиції внести подання президенту України про звільнення Оксани Царевич з посади судді Печерського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги.

До порядку денного засідання ВРЮ питання було включено двічі – 21 липня та 4 серпня 2016 року, в обох випадках розгляд питання було відкладено через хворобу судді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter