Вірменській сім’ї, за яку два місяці без зупину молилися віряни в Нідерландах, надали притулок

Дата: 04 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Уряд Нідерландів дозволив залишитись у країні сім’ї Тамразян, що переховувалася від переслідувань у рідній Вірменії.

Про це повідомляє видання “Настоящее время”.

Рішення уряду поширюється не тільки на сім’ю Тамразян, але й на 630 дітей-біженців, які перебувають у країні, та їхніх батьків. Увагу до питання видворення біженців з Нідерландів привернули парафіяни однієї з протестантських церков у Гаазі. Ще в листопаді вони почали службу в храмі, щоб туди не змогли зайти силовики та забрати членів сім’ї Тамразян. Згідно з національними законами, поліція не може ввійти до церкви, коли там іде богослужіння.

“Парафіяни церкви безперервно продовжували молитву протягом 2327 годин, тобто 96 діб поспіль, вдень і вночі, починаючи з 26 жовтня. І в підсумку домоглися того, що чиновники повернулися до перегляду справи Тамразянів та інших біженців, документи яких про надання притулку в Нідерландах були відкликані”, – зазначають журналісти.

У багатоденній службі на підтримку вірменської сім’ї брали участь священики з усієї країни та з-за кордону, а також сотні добровольців.

“Ми надзвичайно вдячні за те, що сотням сімей біженців було надано безпечне майбутнє. Кілька місяців ми жили цією надією, і зараз ця надія знайшла конкретні форми”, – прокоментував рішення уряду Нідерландів голова генеральної ради протестантських священиків країни Тео Хеттема.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter