Віра Савченко спробує зустрітись із сестрою 4-5 січня

Дата: 23 Грудня 2014
A+ A- Підписатися

Віра Савченко 4-5 січня спробує поїхати до Росії, аби зустрітись зі своєю сестрою, льотчицею Надією Савченко.

Про це вона повідомила сьогодні на брифінгу в Києві, повідомляє УНІАН.

«Я полечу 4-5 січня в Росію, тому що мені вже знімуть заборону на в’їзд в Росію, і можна буде побачитись з Надею, хоча б скласти якийсь план дій», – повідомила Віра Савченко.

«Моя остання надія на вирішення цього питання – це те, що вона стане представником України в ПАРЄ, це 26 числа буде підтверджено, і тоді її ні РФ, ні ще якась, втративши реальність, країна не має права тримати під арештом як особу з дипломатичним статусом», – відзначила Віра Савченко.

Віра Савченко розповіла про намір долучитись до спільного із сестрою голодування.

«Голодування повинно було розпочатись хоча б після свят, але зараз чомусь Надя його раніше почала і, скоріше за все, я її підтримаю в цьому. Я ще не знаю, як це буде виглядати, біля Посольства Росії в Україні чи ще десь, але це форма протесту», – сказал вона.

Правоохоронні органи України зробили все, щоб «довести аксіому, яка не доводиться, що біле є біле», – сказала Віра Савченко.

«Ми зібрали всі докази непричетності її в цій справі, до того, що їй інкримінують, але Росія продовжує упиратись», – додала Віра Савченко

22 грудня Московський міський суд визнав законним продовження арешту української льотчиці до 13 лютого 2015 року.

Раніше суд у Москві звинуватив Надію Савченко у причетності до вбивства журналістів. Савченко це заперечує і вказує на її викрадення і незконне вивезення до Росії.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter