“Він самотужки може захлинутися в “продуктах” власної діяльності”: СБУ про нібито викритий ФСБ замах на пропагандиста Соловйова

Дата: 25 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України назвала черговим фейком інформацію про нібито викритий російськими силовиками замах на пропагандиста Володимира Соловйова, який, за версією Росії, готували українські спецслужбовці. 

Про це повідомили в СБУ.

Фото: Stanislav Krasilnikov/TASS

25 квітня російська ФСБ повідомила, що викрила неонацистів з угруповання “National Socialism / White Power”, які нібито за завданням СБУ готували замах на Соловйова.

Російські силовики стверджували, що в затриманих вилучили “саморобну вибухівку, вісім “коктейлів Молотова”, шість пістолетів Макарова, обріз мисливської рушниці, гранату РГД-5, понад тисячу патронів різного калібру, наркотики, підроблені українські паспорти з фотографіями членів групи, націоналістичну літературу та атрибутику”.

Про зупинення діяльності “терористичного угруповання”, що готувало напад та вбивство “одного з відомих тележурналістів”, також казав Володимир Путін.

У СБУ, реагуючи на ці повідомлення, наголосили, що не мають наміру серйозно коментувати нові фантазії російських спецслужб, які просто вигадують чергові здобутки для російської аудиторії.

“Соловйов є не громадським діячем, а звичайним пропагандистом – російським аналогом Геббельса, – котрий обов’язково відповідатиме за свої злочини в міжнародних судах після перемоги України. СБУ не має жодних планів щодо вбивства В. Соловйова. Враховуючи кількість фейків та антиукраїнської ненависті, які транслює ця особа, вона може самотужки захлинутися в “продуктах” власної низькопробної пропагандистської діяльності”, – вважають українські спецслужбовці. 

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Соловйов, як і багато інших російських діячів, потрапив під санкції в ЄС та інших країнах. Окрім цього, активісти періодично навідуються на територію його помешкань в Італії та, наприклад, пофарбували басейн в одному з його будинків у червоний колір, а також розвісили плакати, щоб сусіди Соловйова знали, чим він займається на батьківщині. 

Скриншот відео

Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський звертався до так званих журналістів російських державних медіа, які поширюють пропаганду щодо України та виправдовують воєнні злочини РФ. У своїй промові він нагадав, що воєнні злочини неможливі без допомоги пропагандистів, а тому їх чекатиме покарання як співучасників. 

ZMINA дослідила історії двох нацистських пропагандистів, яким після Другої світової довелося відповідати за скоєне. Їхні історії ви можете прочитати за покликанням.

Фотографія обкладинки: Sputnik

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter