Викраденого кримчанина Ібрагімова “шукали” під посольством РФ у Києві

Дата: 27 Липня 2016
A+ A- Підписатися

У середу в Києві біля посольства Російської Федерації в Україні пройшла акція на підтримку викраденого в окупованому Криму члена Координаційної ради Всесвітнього конгресу кримських татар, члена Бахчисарайського регіонального меджлісу Ервіна Ібрагімова.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні ми зібралися тут, щоб запитати – де Ервін Ібрагімов?”, – сказав у своєму виступі колишній російський в’язень Геннадій Афанасьєв.

Він перелічив прізвища усіх зниклих після російської окупації півострова кримчан і заявив, що “запитання “Де Ервін?” сьогодні можна продовжити іменами усіх цих людей”.

Як повідомила координатор громадської організації КрымSOS Таміла Ташева, в Криму не припиняються зникнення людей, і окрім резонансних випадків є багато незадокументованих фактів зникнення кримських татар.

Учасники протестного мітингу тримали в руках плакати з хештегами #where _ is _ ervin і #где_Эрвин.

Нагадаємо, Ібрагімова було викрадено в ніч з 24 на 25 травня 2016 року у Бахчисараї недалеко від його дома і досі про його місце знаходження нічого не відомо. 3 червня в мережі з’явився відеозапис з камер зовнішнього спостереження, на якому автомобіль з людьми у формі співробітників ДПС виїхав на дорогу за декілька хвилин до проїзду Ібрагімова, після чого невідомі зупинили його машину, зробили обшук і відвели Ервіна у бік мікроавтобуса Ford Transit білого кольору. Ібрагімов спробував бігти, але двоє заштовхали його в автомобіль і відвезли в невідомому напрямі. Так звані правоохоронні органи окупованого Криму заявили, що у зв’язку зі зникненням Ібрагімова заведена кримінальна справа, і запевняють, що шукають зниклого. 

За даними організації КрымSОS, з початку 2014 року без вісті пропали 15 людей, 12 з них – кримські татари. За неофіційними даними, в окупованому Криму пропало близько ста осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter