Викраденого ФСБ українця Гриба перевели із СІЗО Краснодара до лікарні

Дата: 15 Вересня 2017
A+ A- Підписатися

Українця Павла Гриба, якого викрали у Білорусі і перевезли до СІЗО Краснодара в РФ, перевели до лікарні.

Про це “Українській правді” повідомила його сестра Ольга Гриб.

“Нам відомо, що його перевели із СІЗО до лікарні, начебто на обстеження. Але до якої саме і чому, ми не знаємо. До нього не допускають ні українських консулів, ні незалежних лікарів”, – сказала Ольга Гриб.

Також вона додала, що можливо російські спецслужби спробують за допомогою своїх лікарів спростувати його діагноз – “синдром портальної гіпертензії”, через який він змушений щодня приймати певні ліки. Порушення їх прийому, за словами рідних, може призвести до фатальних наслідків.

У Міністерстві закордонних справ України “Українській правді” підтвердили, що Павла Гриба дійсно перевели із СІЗО №5 до лікарні.

“Так, від наших консулів в Краснодарі до нас поступила інформація про те, що Павла Гриба перевели до котрогось спеціалізованого медичного закладу. Але з якої причини і куди саме, ще з’ясовуємо”, – розповіла прес-секретар МЗС Мар’яна Беца.

“Ми сподіваємось дізнатись необхідну інформацію якомога швидше, наші консули направили відповідні запити, але не варто чекати від російської сторони швидких відповідей. Бо вони часто взагалі не відповідають на наші запити”, – додала Беца.

Як відомо, Павло Гриб зник 24 серпня в Білорусі, куди поїхав на побачення з російською дівчиною, з якою познайомився в інтернеті.

За його словами, на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди у цивільному і передали іншим невідомим людям у якомусь лісі. Більше доби його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли до Смоленської області, де “законно” оформили арешт.

 Білоруські силовики тривалий час заявляли, що Гриба у них немає. Проте згодом прикордонники визнали факт перетину ним українсько-білоруського кордону.

7 вересня в МЗС підтвердили, що зниклий у Білорусі 19-річний українець Павло Гриб перебуває в СІЗО в Краснодарському краї Росії.

Адвокат зниклого Гриба Євгенія Закревська закликала Європейський суд з прав людини терміново втрутитись через загрозу його життю. Вона запевняла, що його можуть катувати в Росії.

За свідченнями рідних, Павло Гриб має інвалідність і повинен регулярно приймати ліки.

До нього тривалий час не пускали адвоката та українських  консулів. Але за попередньою домовленістю українські представники посольства мають зустрітися з ним 18 вересня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter