Військовому Сергію Сові посмертно надали звання Героя України

Дата: 26 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Звання Героя України посмертно надали старшому солдату Сергію Сові. Його тіло знайшли в масовому похованні в Ізюмі на Харківщині. 

Відповідний указ 24 вересня підписав президент Володимир Зеленський

Поховання Сергія Сови в Нікополі. Фото: АрміяІнфо

Фотографію фрагмента тіла Сови із синьо-жовтими браслетами з масового поховання в Ізюмі зробив фотограф Юрій Ларін, і невдовзі після цього в мережі запустили флешмоб для вшанування пам’яті загиблих: користувачі одягали браслети та публікували фото зі схожими підписами про те, що на місці вбитих міг опинитися кожен просто через те, що він українець.

Загиблого згодом впізнала його дружина Оксана. Вдалося це зробити за татуюванням на тілі. У Сови залишилося двоє дітей – донька Еліна та син Марат

Звання Героя України йому присвоїли “за мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”.

Нагадаємо, що завдяки знімку американського фотографа з Бучі родина змогла ідентифікувати тіло вбитого росіянами Мирона Зваричука. А ще раніше також завдяки знімку вдалось упізнати мешканку Бучі Ірину Фількіну. Світлина з її рукою стала одним із символів трагедії на Київщині. 

Фотографія обкладинки: АрміяІнфо

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter